Hvordan tolker jeg min synstest til linser?

 • Når du køber linser på nettet, skal du bruge de værdier, som vi beskriver nedenfor. Du kan finde dit linsemærke og dine værdier på resultatet af din synstest eller en af dine gamle linseæsker.

  Styrke (POW/PWR/SPH) - Styrke angiver, hvor stor din synsfejl er med en plus- eller minusværdi. Minusværdien betyder, at du nærsynet, og plusværdien, at du er langsynet.

  Basiskurven (BC) - Basiskurve beskriver krumningen på linsen – jo lavere værdi, desto mere krum er linsen. Basiskurve angives altid i millimeter.

  Diameter (DIA) - Diameteren er linsen størrelse målt fra kant til kant på linsen.

  Cylinder (CYL) - Cylinder angiver, hvor stor din bygningsfejl (astigmatisme) er.

  Aksel (AX) - Akseværdien angiver vinklen på din bygningsfejl.

  Addition (ADD) - Additionen eller ekstra styrke beskriver forskellen i styrken mellem de forskellige felter ved progressive linser.

  Syntesten til kontaktlinser skal også indeholde en henvisning på en specifik linse (mærke og type). Det er vigtigt at vide, at man ikke bare kan bytte til en anden type linse med samme værdier, som er angivet på din synstest. Det er vigtigt, at du altid konsulterer en optiker for tilpasning, inden du skifter linser. Optikeren kan afgøre, om den nye linse passer til dine øjne. Hvis du er usikker på dine linseoplysninger, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og vejledning.

 • Fik du svar på dit spørgsmål?

    

  Hvilken information mangler du?