Hvordan tyder jeg min linserecept?

 • Når du køber linser på nettet behøver du at angive parametrene vi viser og forklarer herunder. Du finder dit linsemærke og dine parameter på din recept eller tidligere linseforpakning.

  Styrke (POW/PWR/SPH) - Styrke specificere hvor stor din synsfejl er med en plus- eller minusværdi. Minusværdien viser at du nærsynet og plusværdien at du er langsynet.

  Basiskurven (BC) - Basiskurven beskriver krumningen på linsen – desto lavere værdi, desto mere krummer linsen. Basiskurven specificeres altid i millimeter.

  Diameter (DIA) - Diameteren er linsen størrelse målt fra kant til kant på linsen.

  Cylinder (CYL) - Cylinderen specificere hvor stærk din bygningsfejl (astigmatisme) er.

  Aksel (AX) - Akselværdien specificere vinklen på din bygningsfejl.

  Addition (ADD) - Additionen eller ekstra styrke beskriver forskellen i styrken mellem de forskellige felter i progressive linser.

  Linserecepten skal også indeholder en ordination på en specifik linse (mærke og type). Det er vigtigt at vide at man ikke bare kan bytte til en anden slags linse med samme værdier som dit recept specificere. Det er vigtigt at du altid opsøger optiker for tilpasning inden du bytter linse. Optikeren kan da afgøre hvis den nye linse passer dine øjne. Hvis du er usikker på dine linseoplysninger er velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd.

 • Fik du svar på dit spørgsmål?

    

  Hvilken information mangler du?