Hvordan tolker jeg min synstest til linser?

 • Når du køber linser på nettet, skal du angive de værdier, som vi har listet og forklaret nedenfor. Du kan finde dit linsemærke og dine værdier på resultatet af din synstest eller en af dine linseæsker.

  Styrke (POW/PWR/SPH) - Styrken angiver, hvor stor din synsfejl er i en plus- eller minusværdi. En minusværdi angiver, at du er nærsynet, og plusværdien, at du er langsynet.

  Basiskurve (BC) - Basiskurven beskriver krumningen på linsen - jo lavere værdi, jo større krumning. Basiskurven er altid angivet i millimeter.

  Diameter (DIA) - Diameter angiver størrelsen på linsen fra kant til kant.

  Cylinder (CYL) - Cylinder angiver, hvor stor din bygningsfejl (astigmatisme) er.

  Addition (ADD) - Addition eller ekstra styrke beskriver forskellen i styrke på de forskellige fokusfelter i progressive linser.

  Synstesten skal også indeholde en recept på en specifik linse (mærke og type). Det er vigtigt at vide, at du ikke uden videre kan skifte til en anden linsetype med samme værdi, end din synstest angiver. Det er yderst vigtigt, at du altid konsulterer en optiker for tilpasning, inden du skifter linsetype. Optikeren kan afgøre, om de nye linser passer til dine øjne.

  Hvis du ikke er sikker på dine linseværdier, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og vejledning!

 • Fick du svar på din fråga?